Nyhedsbrev
Presse
 
Forside
Shop
Videoklip
Blog
Forhandler
CV
Om smykker
H. C. Ørstedprisen - prisen for kunst og videnskab
Prisen uddeles hvert år på H. C. Ørsteds fødselsdag.

Hans Christian Ørsted Prisen er en dansk pris, som dog også kan uddeles til personer fra andre lande. Prisen kan gives både til enkeltpersoner, organisationer og institutioner. Prisen er indstiftet af Ørstedselskabet og Langeland Kommune - og uddeles hvert år den 14. august på H.C. Ørsteds fødselsdag.

Prisen er på kr. 10.000,- og består af en mindre statuette med titlen "Sommerfugl" i materialet sølv og emalje monteret på en fod af elmetræ, udført af kunstneren Sabine Majus Hansen fra Langeland. Titlen henviser til, at H.C. Ørsted blandt andet fandt på ordet sommerfugl. Endvidere består prisen af et tilhørende særligt diplom med titlen "Hans Christian Ørsted Prisen".


Formålet med prisen er at hylde H.C. Ørsteds indflydelse på kulturen, kunstnere, tænkere og videnskabsfolk i hele verden ved, at udvælge prismodtagere, hvis arbejder kan knyttes til H.C. Ørsteds navn og livsværk, herunder også i relation til formidlingen af genren.

H.C. Ørsted blev født den 14. august 1777 i Rudkøbing, og var søn af en apoteker. Han tilbragte sin barndom og første ungdom på Langeland. Han bevarede den særlige tilknytning og relationerne til Langeland hele livet.

http://www.langelandkommune.dk/Borger/KulturFritid/HCOerstedprisen


Prismodtager 2013: Mikkel Bohm

Prismodtager 2014: Hanne Hautop

Prismodtager 2015: Klaus Høeck

Prismodtager 2016: Eske Willerslev

Prismodtager 2017: Minik Rosing

Prismodtager 2018: Peter Christian Kjærgaard Vesborg

© 2014 Smykkekunstner Sabine Majus
Smykkekunstner Sabine Majus         Herslevvej 25,   DK 5900 Rudkøbing, Denmark        mobil 0045 20746600         sabine@majussmykker.dk

 

 

Kontakt
Sabine Majus
unique jewellery
sculptures, pictures
Denmark

Se åbningtiderne her!