Ørsted pris 2021Ørsted pris 2021Ørtsed pris 2023 til Leif John JørgensenØrsteded pris 2022Ørsted pris til Leif John Jørgensen

H.C. Ørsted Selskabet uddeler årligt H. C. Ørsted Prisen

Sommerfuglen er en del af H.C. Ørsted Prisen. Den er håndudsavet i sterlingsølv. Selve emalje teknik hedder plique a jour, det vil sige at det er transparent emalje som bliv lagt i cellerne og brændt ved ca. 800 grader i ovnen. Se mere her. Se video her.

Hans Christian Ørsted Prisen er en dansk pris, som dog også kan uddeles til personer fra andre lande. Prisen kan gives både til enkeltpersoner, organisationer og institutioner. Prisen er indstiftet af H.C. Ørsted Selskabet og Langeland Kommune – og uddeles hvert år den 14. august på H.C. Ørsteds fødselsdag.

Med støtte af energiselskabet Ørsted uddeles en forskerpris på kr. 50.000 og to forskertalentpriser hver på kr. 10.000. Endvidere uddeles 4 studielegater hver på kr. 50.000. Med forskerprisen følger en mindre statuette med titlen “Sommerfugl” i materialet sølv og emalje monteret på en fod af elmetræ, udført af kunstneren Sabine Majus Hansen fra Langeland. Titlen henviser til, at H.C. Ørsted bl.a. bliver forbundet med ordet sommerfugl. Endvidere består prisen af et tilhørende særligt diplom med titlen “Hans Christian Ørsted Prisen”.

Formålet med prisen er at hylde H.C. Ørsteds indflydelse på kulturen, kunstnere, tænkere og videnskabsfolk i hele verden ved, at udvælge prismodtagere, hvis arbejder kan knyttes til H.C. Ørsteds navn og livsværk, herunder også i relation til formidlingen af genren.